Back to All Events

Kroppen som Kompas på Lesbos


  • Molivos Yoga Hall 1, Goutou street Mithimna 811 08 Greece (map)

Kroppen som Kompas

- Dynamisk BodyRestart & Meditativ Yoga på Lesbos -

Aktiv og afstressende ferie i skønne omgivelser ved havet, for dig der ønsker velvære, fornyet energi og inspiration til at genoprette kroppen og balance i livet.

Beskrivelse
I den maleriske by Molivos ved det Ægæiske hav, skal vi, udover at holde ferie og spise god græsk mad, arbejde med os selv og kroppen gennem aktiv dynamisk BodyRestart træning, akupressur og Mindful Yoga. Det transformerende kropsarbejde tillagt solens stråler, lyden af havet, byens hjertelige atmosfære og den gode mad, muliggør oplevelsen af velvære på et langt dybere plan end nogen anden ferieform kan tilbyde.

Byen Molivos
Den idylliske middelalderby rummer både liv og ro, og emmer af venlighed, med sine krogede gader, karakteristiske stenhuse, små butikker, fine restauranter, den lille fiskerhavn, stranden ved foden af byen og ikke mindst de gæstfrie Grækere.
Læs mere om Molivos her

Konceptet
Centralt i byen ligger den naturligt nedkølede træningssal. Her mødes vi morgen og eftermiddag til undervisning. Aftner og den 5-6 timers lange middagspause er til fri disposition, ligesom der er indlagt en hel fridag til restitution afslapning eller udflugter. Med god tradition og mulighed for fælles ture, badning og middage, og på den anden side, behovet for at dyrke en indadvendt rejse og effekten af træningen, er du fri til selv at finde balancen mellem ene tid og socialt liv.

Visioner og tanker
Kurset er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem Kropsterapeut Jannich Hansen og Yogainstruktør/Life-coach Simon Jespersen, og bygger på en Yen/Yang filosofi, om at finde balance, midt mellem to modsatrettede, men supplerende energier.

Hvad kan jeg forvente
Midt i kursets fokus på fysisk træning, åndedræt og Yoga, åbnes for nye indsigter i kroppens begrænsninger og muligheder. Centralt i livet er vores evne til at lytte til, og respektere kroppens signaler, at kunne sige til og fra, samt være tro mod vores egne følelsesmæssige behov – evner vi ugen ud vil styrke og forædle. Ambitionen er at kursister udover, afstressning og en garanteret stærkere og bløder krop, kan tage erkendelser med hjem, som rygstød til at leve det liv de ønsker.

Udover den konkrete træning, som udgør den største del af kurset, vil vi også berøre mentalpsykologiske og følelsesmæssige aspekter, gennem refleksion og muligheden for at dele erkendelser, ligesom yogafilosofi, meditation, og læren om kroppen og psykens sammenhænge vil indgå. Ligesom med den fysiske træning, styrer du naturligvis selv hvor dybt du vil gå ind i disse emner.

Jannich S. Hansen
Jannich er uddannet ved Body-SDS og har arbejdet som kropsterapeut siden 1996. Han har stor viden og erfaring i kroppens sammenhænge og forbindelse til psyken og har mere en 40 års undervisnings erfaring fra kampsportens verden. Jannich er initiativtager til sundhedshuset BodyRestart Kbh ApS, hvorfra han i dag behandler, og træner klienter, laver udrensningskurser og uddanner kropsterapeuter.

… Jeg har kombineret behandlingerne med træning – Body Restart – hvilket har betydet, at jeg også selv har haft stor indflydelse på at forbedre mit helbred. Man kommer hele kroppen igennem og jeg er altid gået glad og veltilpas hjem fra træning.
Under hele mit forløb hos Jannich har jeg været fuldstændig tryg ved hans behandlingsmetode. Jeg føler mig altid mødt og forstået, og synes han har en fin evne til at komme med den rigtige bemærkning, på det rigtige tidspunkt. Via mit fag som psykoterapeut ved jeg, at man kan komme langt med samtaleterapi, men kroppen husker også gamle ting. Så ved at kombinere behandlinger og træning hos Jannich, har jeg fået løst op for både gamle og nye spændinger.

Jane Sommerfeldt, psykoterapeut, MPF

Simon Jespersen.
Simon er internationalt certificeret Yoga instruktør og har siden 2006 undervist hold i København og på Den Rytmiske Højskole, samt undervist på uddannelser indenfor personlig udvikling og mindfulness. Sideløbende har han uddannet sig til life-coach og senere Mastecoach og fungerer som som mentor, og underviser indenfor personlig udvikling og teambuilding.

… Hans engagement og undervisning fangede både nye og øvede, og han kunne give meningsfulde og givende instruktioner til alle.
Det var så inspirerende og meningsfuld en helhedsoplevelse, at TriYoga blev en del af mit liv - og Simon en af mine faste undervisere. Sidenhen er jeg kommet tilbage Molivos og Simons Yoga-ophold hvert år. Til stadighed oplever jeg nye dimensioner i Simons formidling af yogaen, som er båret af indsigt og ro - og med en fin sans for nærvær i rummet, der giver det skønneste flow".

Underviser i Meditation & Healing
Anne Windfeldt

Indkvartering
Kursisterne bor på hyggelige, hoteller eller pensionater rundt i byen. Alle i gåafstand til træningssalen. Byen tilbyder indkvartering til en hver smag, uanset om du ønsker at have havet, eller træningssalen som nabo, prioriterer eget køkken, pool eller at bo autentisk græsk.

Yogaen
Stilen hedder TriYoga og kan beskrives som ’Mindfulness i bevægelse’ - en rolig, dybtvirkende flow orienteret Hatha Yoga, med det meditative aspekt, åndedræt, nærværstræning og energiarbejde som centrale elementer. Her er præstation og fokus på at se godt ud, erstattet af en accepterende tilgang, hvor vi flytter på grænserne i kroppens eget tempo. Et kendetegn er det bevidste arbejde med bølgende bevægelser langs ryggen, der udover at styrke og smidiggøre ryggens kerne muskulatur, samtidig løfter øger energi. Læs mere om TriYoga her

BodyRestart træning
BodyRestart er en aktiv, sjov og dynamisk træning med elementer fra både gymnastik, kamsport, fitness og Yoga mm. I koordination med åndedrættet arbejdes med at udvikle evnen til, at bruge hele det menneskelige apparat i en samlet enhed. En tilstand, hvor bevidstheden samarbejder med nervesystemet, der igen stimulerer musklerne og blodcirkulationen. Første del består af en systematisk og intens opvarmning af kroppens muskler og led. Anden del består af smidigheds- og massageøvelser (tryk akupressur), under kyndig vejledning. Læs mere om BodyRestart træning her

Niveau
En grundig indføring til begge træningsformer vil finde sted og en systematisk tilgang, differentieret undervisning og brug af hjælpemidler, sikrer at alle kan være med, uanset alder, baggrund eller fysisk formåen, ligesom vi nok skal finde udfordring til alle - for nogen kan udfordringen måske være at slappe af.

Rejsen
Vi flyver med Spies fra København Torsdag kl. 07:55 eller Aalborg kl. 15:50. I Lufthavnen venter vores egen minibus, der på en god time, tager os over den smukke ø til Molivos. (ordningen er frivillig og betales separat). Hjemme 15:25 Kbh & 00:05 Aalborg.
Rutefly fra Billund og København over Athen også en mulighed.

Fly og hotel købes adskilt fra kurset, men vi hjælper gerne med vejledning og booking. Tøv ikke med at kontakte os med spørgsmål, eller hvis du ønsker en personlige liste over anbefalelsesværdige pensionater og hoteller.

Priser
Kurset koster 3800,- (betales adskilt fra rejsen)
Fly + hotel mellem 3500,- og 7400,- afhængig af hotel valg og tidspunkt for booking.
Yoga bussen til & fra Lufthavnen 40€(300,-kr.)
Kursus, fly, pension + bus fra i alt 7600,-

Booking af Rejsen
Rejsen booker du selv hos Spies. Du kan vælge pakkerejse eller blot fly kombineret med et lokalt hotel eller pensionat. Fx. delt dobbeltværelse fra 900,- pr uge. Enkeltværelse fra 1300,- her. Er rejsen ikke nedsat får du 5% rabat og gratis bagage hvis du henviser til kurset hos Ulla Jørgensen, Spies Grupperejser på tlf. 70701051

Tilmelding, Betaling & Spørgsmål
Giv mig et ring +45 26182670 eller send en mail til simon@triyogakbh.dk hvis du er nysgerrig og inden du booker billet, da der er et begrænset antal pladser.
Depositum kr 1000,- sikrer dig en plads på kurset.(ikke refunder bart).
Restbeløbet bedes indbetalt senest en måned før afrejse på :
Reg: 2730 Konto : 0751411006 (Skriv navn & Lesbos ved overførslen)
 

Spørgsmål vedrørende TriYoga, rejsen og indkvartering :
kontakt Simon : 26182670 / simon@triyogakbh.dk

Spørgsmål vedrørende BodyRestart og betaling :
Kontakt Jannich : 29938099 / jannich@bodyrestart.dk

Tag et kig på de mange skønne Billeder fra tidligere ture her

Later Event: July 12
Meditativ Yoga i Idylliske Molivos